Google belooft ‘geweldige Google Maps-ervaring’ op iOS


See on Scoop.itten Hagen on Apple

Google belooft ‘amazing’ ervaringen voor Google Maps op de iPhone. Nu Apple een eigen kaartendienst heeft ontwikkelt, zoekt Google naar mogelijkheden om relevant te blijven.

 

Google geeft niet zomaar op, nu Apple heeft besloten om een eigen kaartendienst uit te brengen. Een Google-topman belooft dat er ‘amazing experiences’ aankomen op het iPhone-platform. Het blijft onduidelijk of het hierbij gaat om een losstaande Google Maps-app die je via de App Store kunt installeren, of een ervaring van Google Maps zoals al op Android beschikbaar is, werd niet duidelijk. Er is bij iOS ook nog wel ruimte voor verbetering: op Android-toestellen is het bijvoorbeeld al mogelijk om via Google Maps te navigeren, op de iPhone nog niet. Als Apple straks de eigen kaartendienst Maps in iOS 6 invoert, zal daar ook navigatie mogelijk zijn, plus nog een hoop andere functies zoals FlyOver.

 

Tegelijk zitten er in de Google Maps-app ook functies die Apple nog niet voor elkaar heeft. Zo kun je via Google OV-routes plannen en via Street View kijken hoe een straat er in werkelijkheid uit ziet. Bij Apple kan dat nog niet. Een losstaande Google Maps-app voor de iPhone en iPad kan daarom voor gebruikers nog steeds interessant zijn. Voor Google is een aparte iOS-app ook interessant. Zoals we eerder schreven raakt Google – althans in de VS – bijna de helft van de mobiele gebruikers kwijt, als ze allemaal overstappen naar Apple Maps. Zo’n vaart zal het niet meteen lopen, want een hoop mensen met oudere iPhones en iPads zullen de overstap naar iOS 6 niet maken. Maar voor Google valt daarmee wel een inkomstenbron weg, waarbij ze de locatie van gebruikers kunnen inzetten om gerichte reclame aan te bieden.

 

#FlowConnection

See on www.iphoneclub.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s