Overheid kan digitale veiligheid niet garanderen


See on Scoop.itten Hagen on Social Media

De overheid kan niet honderd procent instaan voor de veiligheid van digitale gegevens van burgers. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar aanleiding van de inbraak bij Diginotar.

De Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank hebben de veiligheid wél op orde.

 

De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde donderdag dat Nederlandse overheden zich veel meer bewust moeten zijn van de risico’s rond digitale veiligheid. Al voor dat de crisis uitbrak hadden overheden zich moeten realiseren dat een bedrijf als DigiNotar gehackt had kunnen worden. Had de overheid daar rekening mee gehouden, dan hadden de problemen veel sneller opgelost kunnen worden. “Het is dan niet met een druk op de knop opgelost, maar het kan veel sneller’’, concludeerden de onderzoekers.

 

Nu werkt bijvoorbeeld de Belastingdienst nog altijd met certificaten die DigiNotar uitgaf. Dat geeft overigens geen problemen.

 

De overheid heeft de crisis rond de hack van internetbeveiligingsbedrijf DigiNotar desondanks wel goed aangepakt. De mogelijke gevolgen van de hack werden snel onderkend en vanaf het begin reageerde de crisisorganisatie alert. Sleutelfiguren traden doortastend op. Dat schrijft de Inspectie Veiligheid en Justitie donderdag in een rapport.

 

#security

#da12social

#FlowConnection

See on www.bnr.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s