10 gratis cloud opslagdiensten


See on Scoop.itten Hagen on Social Media

Bestanden delen doen we niet langer via e-mail of USB, maar via cloud. Wat zijn de voor- en nadelen van de meest populaire diensten?

 

Weet je nog de eerste keer dat je een groot videobestand als e-mail bijlage probeerde te versturen? Iedereen die grote bestanden met vrienden en collega’s probeert te delen kent de bijkomende problemen. E-mailbijlagen worden geweigerd, meestal omdat ze te groot zijn voor je eigen e-mailserver of voor die van de vervanger. Daarnaast gaat het uploaden ervan vaak dramatisch traag.

Een paar jaar geleden had je als optie het bestand te uploaden bij een webhost. Door via FTP een groot bestand op een webserver te zetten, konden anderen deze weer downloaden. Ook werd er veel gebrand op CD-R en gedeeld via USB-sticks terwijl in sommige gevallen p2p-software als Kazaa uitkomst kon bieden.

Tegenwoordig zijn er talloze diensten die je kosteloos bestanden met anderen laten delen. Vier van genoemde diensten zijn bedoeld voor het versturen en hosten van grote bestanden aan een groot publiek (MediaFire, RapidShare, ShareFile en YouSendIt), terwijl zes anderen (Box, Dropbox, Google Drive, Minus, SkyDrive en SugarSync) zich sterker richten op generiek persoonlijk gebruik.

Alle besproken diensten kunnen downloadlinks genereren die je kunt gebruiken in e-mail of instant messaging. Om de dienst te testen, hebben we een 100MB ZIP-bestand gemaakt waarin verschillende PDF’s, JPG’s, TIFF’s opgeslagen staan. Dit bestand werd vervolgens via een internetverbinding met 2MB uploadcapaciteit geüpload.

 

Lees meer: http://computerworld.nl/article/13891/10-gratis-cloud-opslagdiensten.html?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=&utm_content=&utm_term=%262947&cp

See on computerworld.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s