Google schrapt 4000 banen bij Motorola


See on Scoop.itten Hagen on Google

Zoekgigant Google gaat het personeelsbestand bij het overgenomen Motorola Mobility met 20 procent terugbrengen. Dit houdt in dat ongeveer vierduizend mensen hun baan gaan verliezen.

 

Daarnaast wordt een derde van alle kantoren wereldwijd gesloten. De hardste klappen vallen in Amerika. Dit zegt de nieuwe Motorola-ceo Dennis Woodside tegen de Amerikaanse krant The New York Times.
Motorola Mobility gaat minder toestellen produceren en gaat het zich vooral richten op geavanceerde smartphones. Daarnaast trekt het bedrijf zich terug uit de markten waar verlies wordt gedraaid. Ook zou Google bezig zijn om naast Android Motorola-telefoons te gaan uitrusten met een nieuws besturingssysteem. Deze software wordt speciaal voor deze smartphones ontwikkeld. Met een nieuw, zelf ontwikkeld besturingssysteem volgt Motorola Apple dat met zijn smartphone iPhone en mobiel besturingssysteem iOS ook zelf hard- en software in huis heeft.

Precies een jaar geleden nam Google voor 8,8 miljard euro (12,5 miljard dollar) de mobiele tak van Motorola over. Google was vooral geïnteresseerd in de 17.000 patenten van Motorola, maar de zoekgigant wilde ook graag de hardwaretak hebben. In november van 2011 kondigde Motorola aan dat er achthonderd banen zouden komen te vervallen, maar deze reorganisatie zou volgens Motorola niets te maken hebben met de overname door Google. Half november 2011 ging 99 procent van de Motorola-aandeelhouders akkoord met de overname door Google.

 

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/mobility/4550123/1277034/google-schrapt-4000-banen-bij-motorola.html#ixzz23QB9rrf4

 

#FlowConnection

See on www.computable.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s