Privé mobiel toestel burgert in op werkvloer


See on Scoop.itten Hagen on Social Media

14 augustus 2012 – Meer dan de helft van het bedrijfspersoneel (55 procent) gebruikt regelmatig persoonlijke mobiele toestellen voor werkgerelateerde activiteiten. Dit blijkt uit onderzoek van printoplossingenleverancier Lexmark.

 

Lexmark hield een Europese enquête onder 710 kantoormedewerkers over hun gebruik van persoonlijke mobiele toestellen op de werkplaats. De meest gebruikte toestellen bleken iPhones (36 procent) en Android-smartphones (24 procent) te zijn, gevolgd door iPads (23 procent) en Blackberry’s (19 procent).

Meer dan twee vijfde (41 procent) van de ondervraagde personen verklaarde dat zij de mogelijkheid om bedrijfsinformatie vanaf hun mobiele toestellen te printen, belangrijk of heel belangrijk vinden. Toch bleek uit de enquête dat maar heel weinig medewerkers ook werkelijk printen vanaf hun mobiele toestel. 77 procent verklaarde dat zij dit zelden of nooit doen. De reden hiervoor kan zijn dat bedrijven nog te weinig bereid zijn om persoonlijke toestellen van hun medewerkers in de bedrijfsomgeving te integreren en te ondersteunen. Dit wordt bevestigd door de uitspraak van 47 procent van de ondervraagde personeelsleden dat hun werkgever geen beleid inzake het gebruik van persoonlijke mobiele toestellen heeft.

‘Bring your own device (byod) is een ontegensprekelijk aanwezige trend en zal volgens ons nog aan belang winnen’, zegt Niels Priem, general manager van Lexmark Benelux. ‘Bij mobiel printen wordt op dit moment echter voornamelijk aan consumententoepassingen gedacht en zijn de huidige printapps niet geschikt voor een kantooromgeving.’

 

#FlowConnection

See on www.computable.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s