KPN zet volledig Nederlandse cloud op


See on Scoop.itten Hagen on Cloud Computing

KPN heeft onder de naam CloudNL een volledig Nederlandse cloud voor bedrijven opgezet. CloudNL wordt beheerd vanuit Nederland en draait in Nederlandse datacenters.

 

KPN verzekert dat klanten die diensten van CloudNL afnemen hiermee voldoen aan de voor hun branche geldende wet- en regelgeving. Dit wordt gerealiseerd door het toepassen van het Cloud Compliance Framework dat in samenwerking met Deloitte wordt geïmplementeerd. De eerste diensten die wordt aangeboden vanuit CloudNL is Microsoft Exchange Server 2010, Sharepoint Server 2010 en Lync Server 2010.

‘We zien een toenemende zorg van klanten over compliance in relatie tot clouddiensten’, zegt Hans Bootsma, cloud assurance leader bij Deloitte. ‘KPN onderkent deze zorg en investeert nu in cloud-diensten waarmee klanten eenvoudiger de risico’s kunnen managen wanneer zij vertrouwelijke informatie naar de cloud brengen.’

Single sign-on
CloudNL biedt de mogelijkheid om vanaf elke locatie toegang te hebben tot Exchange (e-mail en agenda’s), samen te werken via Sharepoint (documenten delen en beheren) en gebruik te maken van de communicatiemogelijkheden van Lync (chat, video en online vergaderen). Klanten die deze dienst afnemen hebben geen investeringen in eigen hardware en expertise meer nodig. KPN garandeert dat de data wordt opgeslagen in meerdere Nederlandse datacenters om hoge beschikbaarheid te kunnen bieden. CloudNL biedt Exchange, Sharepoint en Lync via single sign-on, inloggen kan vanaf elk willekeurig apparaat vanaf elke plek.

Alle diensten binnen CloudNL zijn op en af te schalen en er wordt alleen betaald voor gebruik. CloudNL heeft een directe koppeling met het wide area network (wan) van KPN waardoor de diensten een veilige verbinding hebben met het klantnetwerk. Door het Cloud Compliance Framework kunnen via CloudNL branchespecifieke applicatiediensten worden aangeboden. Zo is voor de zorgsector het Digitaal Zorg Archief beschikbaar. Het CloudNL-platform biedt een infrastructure as a service (IaaS) waarop klanten hun eigen applicaties kunnen hosten zonder zich zorgen te maken over compliance van het platform.

 

#FlowConnection

See on www.computable.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s