‘Patentoorlog kost Apple en Google meer dan R&D’


See on Scoop.itten Hagen on Apple

De kosten die de afgelopen twee jaar zijn gemaakt bij Apple en Google bij het verdedigen, aanvallen en bemachtigen van patenten overstijgen die van research en development.

 

Geld investeren in patenten is dusdanig belangrijk geworden dat technologiereuzen zoals Apple en Google er vorig jaar meer aan hebben uitgegeven dan aan eigen research en development. In de smartphone-industrie alleen al is de afgelopen twee jaar 20 miljard dollar geïnvesteerd in procesvoering rondom en overnames van patenten, schrijft The New York Times.

 

Aantal rechtszaken verdriedubbeld
In Amerika is het aantal patentrechtszaken per jaar de afgelopen twee decennia verdriedubbeld. De laatste cijfers die bekend zijn, komen uit 2010 en tellen maar liefst 3260 rechtszaken.

 

Naast de grote gevechten met veel media-aandacht, zoals het nog altijd voortslepende gevecht tussen Apple en Samsung, worden hierbij ook de talloze aanklachten van trollen meegerekend.

 

Zonder patenten geen investeringen
De noodzaak om intellectueel eigendom te patenteren lijkt groter dan ooit. Patenten kunnen ook niet meer los worden gezien van investeringen die technologiebedrijven doen. Zonder patenten kunnen leidinggevenden grote uitgaven voorafgaand aan nieuwe producten niet langer rechtvaardigen.

 

Ondertussen blijft ook de kritiek op de patentenoorlog aanzwellen. De patentoorlog maakt bijvoorbeeld flink wat slachtoffers. Bovendien staat de oorlog volgens velen de ontwikkeling en vooruitgang van de sector als geheel in de weg.

 

#Apple

#Google

#FlowConnection

See on webwereld.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s