Emerce Performance: ‘Meer leren van traditionele marketing’ – Emerce


See on Scoop.itten Hagen on Social Media

De online industrie zal de komende twee à drie jaar meer moeten leren van traditionele marketing. Het gaat, volgens Haico Pols, niet alleen om kliks. Beleving en het bouwen van merken wordt steeds belangrijker.

 

Haico Pols van StormMC was vanochtend een van de sprekers op Emerce Performance in Amsterdam. “Coca-Cola adverteert niet voor niets al die jaren al op televisie, dus het overbrengen van beleving is toch ergens goed voor.”

 

Pols stond op het podium met Greetz. De kaartenwinkel heeft met de Groningse marketingspecialist de rol van displayreclame onderzocht in verhouding tot andere media. Het blijkt dat hoe gerichter en zwaarder media op heavy users wordt ingezet, hoe beter de resultaten. In volgende onderzoeksscenario’s kunnen andere gebruikersgroepen worden onderzocht.

 

Greetz liet zien dat het bedrijf niet enkel hoeft te sturen op kliks en omzet, maar dat het ook klantgedrag als KPI kan nemen. Het onderzoek met StormMC brengt dat inzicht naar voren.

 

Olger Kistemaker hoopt met deze kennis ook minder zwaardere gebruikers te kunnen targeten. Het kaartenbedrijf is nu sterk afhankelijk van verjaardagskaarten en in minder mate van feestdagen. “We zoeken een nieuwe sales onderstroom.”

Foto: Paulo Ordoveza (cc)

#FlowConnection

See on www.emerce.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s