De weg naar een veilige cloud is lang en steil


Analistenbureau Gartner voorspelt dat het nog jaren zal duren voordat cloud computing echt als veilig mag worden bestempeld. Bedrijven zijn teleurgesteld in het niveau dat op dit moment geboden wordt.

Laurens ten Hagen‘s insight:

“Finance-afdelingen gaan voorzichtiger met cloud om dan kleine bedrijven”, zei Heiser in een toelichting richting zijn klanten. In het rapport ‘Prepare for and Minimize the Security Risk of Cloud Computing’ stelt Heiser dat het een stuk eenvoudiger is een security binnen Infrastructure-as-a-Service (IaaS) dan Software-as-a-Service (SaaS) te regelen omdat er meer flexibiliteit is en minder afhankelijkheid van de eigenschappen van de leverancier. Over het algemeen genomen zijn cloud service providers niet zo transparant als ze zouden moeten zijn over zaken als businesscontinuïty en disaster recovery, waardoor klanten wegblijven.

“Klanten van Gartner zijn door de bank genomen teleurgesteld in wat zij constateren als de tekortkoming in cloudcontracten waar ze niet het verwachte securityniveau aantreffen”, zegt Heiser. “Cloudcontracten zijn incompleet”, benadrukt hij.

See on computerworld.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s