T-Mobile steekt honderden miljoenen in netwerk – Actueel – Connexie


Door een meerjarige overeenkomst met Huawei begint T-Mobile Nederland nog deze maand met de verbetering van het netwerk. De komende jaren zal de operator honderden miljoenen euro’s investeren om alle 5000 antennestations de vernieuwen. 

Het netwerk wordt uitgerust met de nieuwste radiotechnologie. Tegelijkertijd zullen de snelheid en stabiliteit van het netwerk verder verbeterd worden. De antennestations zullen worden voorzien van SingleRAN (Radio Access Network). Dit is een geïntegreerd radionetwerk dat niet alleen de sterk toenemende vraag naar snel mobiel breedband internet (4G) ondersteunt, maar tegelijkertijd bestaande technologieën als gsm en umts optimaliseert. Nog deze maand zullen de eerste antennestations worden omgebouwd.

Laurens ten Hagen‘s insight:

Het installeren van de allernieuwste geïntegreerde radiotechnologie loopt gelijk aan de uitrol van het 4G-netwerk. T-Mobile geeft later in het najaar van 2013 klanten in Groot-Amsterdam toegang tot het 4G-netwerk. Volgens de operator zal einde 2014 het overgrote deel van de Nederlandse bevolking bereik hebben

See on www.connexie.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s