‘Apple gaat garantie- en reparatie-beleid flink aanpassen’ – Tablets en telefoons – Nieuws – Tweakers


See on Scoop.itten Hagen on Apple

Apple gaat in de herfst zijn garantie- en reparatie-beleid flink op de schop nemen in een poging het aantrekkelijker voor de consument te maken, bericht AppleInsider.

Laurens ten Hagen‘s insight:

Apple gaat iPhones, iPods en iPads sneller repareren zodat hetzelfde apparaat dat klanten opsturen, teruggestuurd wordt, bericht AppleInsider. Nu is het nog zo dat klanten meestal een vervangend toestel krijgen, na een reparatieverzoek. 

 

Onder andere zouden bij Apple Stores de mogelijkheden uitgebreid worden om reparaties te verrichten. Nu zouden alleen de speakers, receiver, home-knop, de vibratiemotor en accu in de winkels vervangen kunnen worden, maar vanaf juni dit jaar moeten ook het scherm, en vanaf juli de camera, de standby-knop en het moederbord in Apple Stores vervangen kunnen worden.

 

Daarnaast zouden werknemers toegang krijgen tot geavanceerde diagnostische tools om de reparatietijd te verkorten. De maatregelen zouden ook voordelig zijn voor klanten met defecte producten die niet meer onder garantie vallen; hun reparatiekosten zouden dalen. De veranderingen zouden eerst in de VS en snel daarna in de rest van de wereld doorgevoerd moeten worden en Apple verwacht naar verluidt 1 miljard dollar te besparen met de maatregelen.

 

De standaard telefonische ondersteuning van 90 dagen zou uitgebreid worden naar een heel jaar, een termijn die mogelijk uitgebreid wordt naar twee jaar. Daarnaast wil Apple zijn AppleCare Protection Plan, een betaalde uitbreiding van de standaardgarantie, aantrekkelijker maken voor zijn klanten. Het zou een abonnementsvorm worden die gekoppeld wordt aan de consument in plaats van een product, zodat alle Apple-producten van de klant eronder gaan vallen.

 

Tenslotte zou ondersteuning via iMessage en het aantal technische adviseurs dat vanuit huis werkt flink uitgebreid worden en zou de ondersteuningspagina een aanzienlijke update met meer videohandleidingen krijgen. De aanpassingen zouden afgelopen donderdag door vice-president Tara Bunch aan het Apple-personeel gepresenteerd zijn onder de noemer ‘One Apple’.

 

#OneApple

#FlowConnection

 

#115

#HeartFlow

See on tweakers.net

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s