Chief Digital Officers – overbodig of noodzaak?


See on Scoop.itten Hagen on Apple

Wordt de positie van de CIO bedreigd door CDO’s of vormt de digitale directeur juist een welkome aanvulling voor een organisatie?

Laurens ten Hagen‘s insight:

Verschillende rapporteren suggereren dat de positie van CIO’s en senior IT-managers onder druk staat door de groeiende populariteit van deChief Digital Officer (CDO). Volgens sommige analisten vervangt laatstgenoemde nieuwe functie de rol van belangrijkste technologisch manager in een organisatie.

 

Gartner voorspelde onlangs dat een kwart van alle grote organisaties in 2015 een CDO aan de bestuurstafel heeft zitten omdat steeds meer operationele processen, producten en diensten gedigitaliseerd worden. Hoewel het bureau gelooft dat de nieuwe rol kan bestaan naast de meer traditionele bestuursrollen, is niet iedereen ervan overtuigd dat dit ook op lange termijn geldt.

 

Sommige analisten zeggen dat CIO’s en CDO’s op termijn niet langer met elkaar door één deur kunnen gaan. CIO’s moeten ofwel zich aanpassen aan meer externe businessfuncties om aan digitale behoeften te voldoen, of hun meerdere erkennen in een tech-savy CDO. Anderen geloven dat de CDO sowieso het IT-stokje overneemt als digitaal de overheersende cultuur wordt binnen de meeste organisaties.

See on cio.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s